Iteam
GitHub

Vad är nytt i nästa version av TFS?

Nästa version av Microsoft TFS heter än så länge vNext / Team Foundation Server 11 och har en hel del goda /Nyheter.

Det finns en testversion att ladda ner som HyperV testmaskin eller som separat installation, se länkarna längre ner. Här kommer en liten sammanställning av det /Nyheter vi på Tekniken gillar mest. Tidplanen enligt rykten är att denna kommer släppas skarpt i slutet av året.

Layouten i både webgränssnittet och i Visual Studio är uppsnyggat och har mer luft och använder tydligare typografi.


Bland annat finns det en inbyggd Task Board så att man slipper köra en tredjepartsprodukt som t ex Urban Turtle när man jobbar i Scrum:


En av de viktigaste förbättringarna enligt mig ligger i källkodshanteringen som numera tillåter lokala ändringar offline och använder inte längre lås som tidigare vilket har förhindrat användningen av tredjepartsprogram, dvs samma upplägg som SVN. Tyvärr verkar det inte finnas lokala incheckningar och sammanslagningar mellan olika repositories som fortfarande är en av de stora anledningarna till att använda GIT eller Mercurial. Jobbar du lokalt och offline får du helt enkelt vänta med att checka in tills du blir online igen.  Eller som Brian Keller uttrycker det: När du är på stranden och kodar bör du ändå vara ledig.. :-(

Nytt är också ett nytt steg i /Utvecklingsprocessen som heter Code Review som kan kopplas samman med en incheckning och därmed begära att din incheckning ska granskas av en kollega innan den checkas in skarpt i repositoriet. Dessutom är det ofta hatade diffverktyget numera utbytt och integrerat med resten av editorn:


Även merge blir bättre:


                            

Äntligen kan man numera testa unittest som är skrivna i språket nUnit direkt inne i Visual Studio utan tredjepartsprodukter:


HyperV image

http://blogs.msdn.com/b/briankel/archive/2011/09/16/visual-studio-11-application-lifecycle-management-virtual-machine-and-hands-on-labs-demo-scripts.aspx

WebInstaller

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=27539

Christian Landgren
2012-01-27