Iteam
GitHub

Visual Studio-snippet för log4net

Log4net

Log4net är ett loggningsramverk som har utvecklats av Apache (samma grupp som ligger bakom den berömda webbservern Apache). Med log4net kan man lägga till regler för hur man ska hantera felmeddelanden - vanligt är att t.ex. logga mindre allvarliga fel till en fil som man kan gå igenom när man felsöker, och att skicka allvarliga fel direkt via epost. Utvecklarens bästa vän helt enkelt!

Utan ett bra loggramverk är det lätt att missa fel som användarna råkar ut för - hur många gånger orkar man verkligen kontakta en webbplats om ett fel man stöter på som användare? Ibland har man som utvecklare inte heller tillgång till /Driftservern, vilket gör felsökningen svår om man inte får felmeddelandena skickade till sig.

Snippets

Från och med Visual Studio 2005 finns en funktion för att göra kodmakros, vilket man kallar för snippets. Om man skriver ett fördefinierat ord (t.ex. "prop") och trycker på tab två gånger så fyller Visual Studio i ett helt kodblock (t.ex. all kod som behövs för en property). Varför inte slå ihop två bra idéer och göra en snippet för den kod som behövs för att logga med log4net? Sagt och gjort!

Instruktioner

  1. Ladda ner log4net.snippet.zip
  2. Zippa upp och spara den i My Documents\Visual Studio 2008\Code Snippets\Visual C#\My Code Snippets
  3. Öppna Visual Studio och välj Tools->Code Snippets Manager i menyn, och peka My Code Snippets till katalogen i punkten ovan.
  4. Skriv log4net i din C#-klass och tryck tab två gånger

Erik Hjortsberg
2007-09-28