Iteam
GitHub

Visa namnet på PageData-properties i editläget i EPiServer

Hur många gånger har du sökt på namnet på en sidegenskap i xml-filen med översättningar bara för att hitta det riktiga namnet på en property? För min del, alldeles för många!

Med en egen PageAdapter kan du skriva ut även det riktiga namnet i editeringsläget i EpiServer. I den här lösningen skrivs det riktiga namnet ut inom parentes efter egenskapens översättning, men bara för utvecklare! T ex Namn (PageName).

PageAdapter och ITemplate

Skapa först och främst en ny klass som ärver PageAdapter. Där gör du en override på Init och tar fram den aktuella sidans PropertyDataForm (som hanterar edit-formuläret som visas i editläget). Skapa sedan en klass som ärver ITemplate där du lägger till det riktiga namnet i titeln för varje egenskap. En instans av din nya klass använder du för att sätta CaptureTemplate i sidans PropertyDataForm.

För att se till att det riktiga egenskapsnamnet inte visas för vanliga redaktörer kan man lägga in en koll på att användaren tillhör en viss grupp i EpiServer (t ex "Developers" som i exemplet nedan). Slutligen registrerar du din nya PageAdapter i relevant .browser-fil i ditt webbprojekt.

Kodexempel ser du här:

Glöm inte registrera din PageAdapter i en .browser-fil:

Tack Per Nergård för tipset!

Besök hans blogg här (engelska): http://world.episerver.com/Blogs/Per-Nergard/Dates/2010/4/Display-the-property-name-for-developers-in-edit-mode/

Johanna Gustafsson
2011-01-18