Iteam
GitHub

Stäng av timeout när du debuggar i IIS7

När man debuggar ett webbprojekt i IIS 7.0 och stöter på en brytpunkt utan att stega vidare så kommer debugprocessen att avbrytas efter 90 sekunder. Det här är väldigt frustrerande eftersom det ju händer lite då och då att man måste tänka till lite extra och inte gärna vill stressa ihjäl sig för att man bara har 90 sekunder på sig att inspektera alla variabler etc.

Anledningen till detta är att IISen med jämna mellanrum ser efter hur webbprocesserna mår. Om en process inte svarar (för att den är låst) så stängs den av. Detta för att förhindra att det ligger en massa låsta processer och knyter upp resurser och skräpar ner. Men tyvärr så gäller detta även för processer vilka väntar på en brytpunkt.

Det finns två olika lösningar på problemet. Den ena går ut på att man helt enkelt stänger av denna hälsokontroll. Den andra bygger på att man låter hälsokontrollen vara kvar, men att man utökar timeoutvärdet för när IISen anser att en viss process är sönder.

I båda fallen så skall man gå in och ändra på den AppPool som ens processer kör under. Markera AppPoolen och tryck på ”Advanced settings”. Under dessa inställningar kan man antingen stänga av funktionaliteten helt genom att sätta ”Ping Enabled” till ”false”, eller utöka värdet ”Ping Maximum Response Time”.


Erik Hjortsberg
2008-01-04