Iteam
GitHub

Synka din iPhone med iTunes på flera datorer

En sak jag har har stört mig på ända sedan jag köpte min iPhone är att man bara kan använda den med en dator. Om man synkar sin iPhone med hemmadatorn går det inte att lägga till låtar på jobbdatorn t.ex. Inte ens om man stänger av synkläget och väljer att hantera musik och film manuellt så kan man använda mer än en dator, trots att det fungerar bra med t.ex. iPod Touch som ju kör nära nog identisk programvara. Det finns dock ett trick som får telefonen att tro att den synkar med samma iTunes-bibliotek trots att man kopplar den till olika datorer.

Tricket är att ändra ID:t på iTunes-biblioteken så att de blir samma på de två (eller fler) datorerna. ID:t lagras på två ställen, ett som är lätt att ändra i en XML-fil och ett mer komplicerat i en binärfil. Här finns en guide till hur man gör. Jag testade med Hex-programmet XVI32 men fick det inte att fungera riktigt (den hittade inte mitt ID), men det gick bättre med Hex Editor Neo som också finns i gratisversion.

Jag synkar inte film och musik till min telefon utan kör manuellt och det funkar bra med två datorer. Om jag har fattat det rätt så ska det fungera även om man synkar, men bara på en dator (på de andra får man köra manuella metoden). Lycka till!

Anders Bornholm
2009-08-20