Iteam
GitHub

Sverigepremiär för Windows Phone 7

Jag har tidigare bloggat en del om tekniken i Windows Phone 7, men eftersom nästan alla rykten och /Nyheter kommit från den amerikanska sidan så har det tunt om information om en svensk lansering.

http://www.winmobile.se har intervjuat Peter Wissinger som är nordisk affärsområdeschef för windows phone. Läser man intervjun och skummar lite i Peters egen blogg http://wissinger.wordpress.com/ så verkar det definitivt som väntan snart är över.

Det kommer säljas telefoner i Sverige i oktober (YES!) men exakt datum är lite mer flytande.

Operativet kommer släppas på engelska här, men telefonen stöder svenska tecken. Tangenbordet kräver dock att man håller nere t.ex ”O” för att välja ”Ö” och ”A” för Å/Ä. Förhoppningsvis kommer nya tangentbordslayouter senare.

Tjänsterna som Xbox Live och Zune kommer förmodligen vara kraftigt begränsade vid lanseringen eftersom sverige inte är en av de officella lanseringsländerna. Marketplace lär sannolikt också ha sina begränsningar vid lanseringen.

Telefonen kommer bara stöda GSM och motsvarande 3G-variant, och inte CDMA. För oss i Sverige är det inga problem eftersom vi inte har några CDMA-nät. Däremot är det en stor nyhet i USA eftersom vissa operatörer bara har stöd för CDMA.

Intervjun innehåller också dessa spännande ord som kan betyda nästan vad som helst :

”Ja, det är helt enkelt så att vi vill överraska både vad gäller mjukvara och hårdvara Jag kan väl säga så pass mycket att det vid lansering kommer mer /Nyheter om Windows Phone 7 som vi ännu inte pratat om” -- Peter Wissinger

Läs hela intervjun här http://www.winmobile.se/index.php/?p=1480

Tommy Söderström
2010-09-22