Iteam
GitHub

Squeezebox Duet

Squeezebox är i mina ögon det absolut bästa produktvalet för den som på ett smidigt sätt vill kunna lyssna på sin (lagliga) MP3-samling i sin ordinarie musikanläggning. Genom att installera en servermjukvara på sin dator får man tillgång till allt musikinnehåll via fjärrkontroll i soffan, samt ett helt godkänt webbgränssnitt för att bygga spellistor etc. Det finns en handfull konkurrenter, men Squeezebox brukar oftast ta hem de tester som görs. Jag har haft deras första trådlösa modell i ett antal år och har alltid varit ruggigt nöjd.

För något år sedan köpte Logitech upp företaget bakom Squeezebox (Slim Devices) och sedan dess har det varit tämligen tyst. Men nu kommer första riktiga resultatet av samarbetet: Squeezebox Duet.

Den stora skillnaden i Duet är att spelaren bara blivit en svart låda att placera i stereohyllan, displayen har istället flyttats till fjärrkontrollen som även den försetts med trådlöst nätverk. Den nya färgdisplayen ser riktigt fin ut och förhoppningsvis är gränssnittet utformat på ett trevligt ipod-aktigt sätt.

Squeezebox Duet kostar $399 i USA, så i Sverige lär vi väl få betala upp emot 4000:-.

Magnus Tjerneld
2008-02-06