Iteam
GitHub

Resultat: Hur står det till med dina backuper?

  • Backuper? En gång brände jag semesterbilder till en CD... tror jag...: 19
  • På jobbet görs det backuper regelbundet: 19
  • Hemma görs det backuper regelbundet: 13
  • Antal som svarat: 36

Det var väl inte så oväntat att det finns en bättre beredskap runt om på företag än hemma, men skillnaden är mindre än väntat. Det är förvånansvärt många av er som saknar ordentlig backup på jobbet, medan det är förhållandevis många som gör ordentliga backuper hemma. Den information man har hemma har ju blivit allt mer värdefull - vi är många som har i princip alla våra foton från livet i digital form, inget man vill förlora om hårddisken skulle gå sönder.

Med en syster som just har haft inbrott och fått sin laptop stulen vill jag också påminna er som är familjens datorkunniga person att inte glömma nära och kära. Cobian är ett riktigt bra gratis backupprogram som väl täcker hemmabehov med smarta funktioner som inkrementella backuper, backuper till FTP och automatiska mailrapporter. Det är mycket enklare att använda än Windows inbyggda backupprogram.

För professionella backupbehov som kan centraliseras och har större krav på återställningstider, datasäkerhet och hantering av öppna filer, kanske också med applikationer som SQL Server, Exchange och SharePoint rekommenderar vi en professionell lösning, t.ex. Symantec Backup Exec. Fråga oss om du vill veta mer!

Anders Bornholm
2007-11-12