Iteam
GitHub

MindMeister kan parsa email

Om du inte redan använder tjänsten MindMeister så finns det ingen ursäkt giltig annat än att du inte visste om att den finns (och i och med att läser Tekniken.nu så det är ju lite konstigt ;-) – men hur som helst ska du i så fall registrera ett konto och börja använda både MindMeister på webben och i din iPhone.

Vad jag inte tidigare visste tidigare är att du kan starta en mind map genom att maila direkt till MindMeister – detta är oerhört kraftfullt när du t ex får bugglistor från kunder eller synpunkter, anteckningar från möten osv. Skälet till att jag inte visste detta innan är antagligen att dom döpt funktionen till det väldigt obegripliga ”Geistesblitz Email”.

Det finns två olika mailadresser – en för nya mindmaps och en för gamla, om du mailar till en gammal så skriver du bara namnet på den gamla mind mapen i ärenderaden i ditt mail – väldigt enkelt och sparar mycket tid.

Skriv ner dina punkter i en någorlunda strukturerad form och skicka den till den emailadress som står under ”My Account >  Settings > Geistesblitz Email”, tex:

Buggar hemsidan:
Startsidan
 Loggan är för liten
 Scriptfel i navigeringen
 Typsnittet är för lite
  Använd Arial 15px för rubriker
  Använd Palatino Linotype 12px för brödtext

Produktsidan
 Visa priserna både i EUR och SEK
 Större bilder
 Lightbox ska vara vit

Vilket resulterar i följande fina strukturerade mind map:

Och använder man de inbyggda att-göra ikonerna kan man få ett enkelt men lättanvänt projektstyrningssystem där både projektmedlemmar och kund i realtid kan följa vad som händer i sitt projekt:

Christian Landgren
2010-01-25