Iteam
GitHub

Iphone 3GS är här och den säljs av alla operatörer

Idag är den stora årliga julafton för alla Apple fans, idag är nämligen dagen då alla kan köpa den nya iPhone 3GS - uppdateringen på en av världens mest uppmärksammade telefoner. Uppdateringen handlar som vi tidigare har berättat om hastighet. Telefonen startar snabbare, internet går snabbare, operativsystemet är optimerat osv. Nyhet är också kameran som är bättre och kan nu spela in video, en inbyggd kompass gör det möjligt för nya gränssnitt som kallas "Augmented reality" där man kan lägga en "overlay" ovanför den vanliga kamerabilden med information om objekt eller personer. Man kan sammanfatta uppdateringen som en grundnivå att bygga sjukt läckra applikationer och spel med.

Nytt är också att den nya telefonen nu säljs inte bara av Telia och Telenor utan även Tre, så för alla som har tre som favoritoperatör går det nu bra att köpa telefonen på tre.se.

Vi på tekniken.nu var inbjudna att medverka på Telias förhandsvisning igår torsdag men på grund av semestrar och dålig framförhållning av Telia gick det inte få till men vi ser fram emot att hämta ut våra nya telefoner när semestern är över ;-)

Nyhetsvärdet av dagens lanseringen är väl inte jättehögt med tanke på att telefonen har funnits i USA sen i början av juli och /Nyheterna i den presenterades redan i början av juni men för mig personligen ser jag väldigt mycket fram emot att få den nya telefonen eftersom min kära iPhone 3G blev stulen i Monaco i maj.

Från semestern hälsar vi på tekniken.nu er alla en glad sommar och njut ordentligt av era nya telefoner!

Christian Landgren
2009-07-31