Iteam
GitHub

Foxmarks: världens bästa bokmärkessynkroniserare

Ända sedan webbens begynnelse har det varit ett problem att man surfar på flera datorer och att ens bokmärken ganska snart spretar åt olika håll. Ofta vill jag spara en sida jag har hittat på jobbet för att läsa ordentligt hemma och tvärt om. Det finns och har funnits en massa webbplatser som erbjuder bokmärkeshantering som en webbsida, och det var ju faktiskt så begreppet hemsida uppstod – det var en sida som man själv hade kodat ihop i HTML som innehöll ens viktigaste länkarna. Jag tycker dock att bokmärken på en webbsida fungerar rätt dåligt, jag vill ha mina bokmärken i själva webbläsaren.

Som tur är så finns det en lösning, som är riktigt bra! Den heter Foxmarks. Foxmarks började som en plugin till FireFox och den har jag använt flitigt i över ett år. Det fina är att Foxmarks nu har kommit för Internet Explorer och Safari också! Förutom ett webbläsartillägg som hanterar synkroniseringen av bokmärkena får man också tillgång sina bokmärken som en länksida (lösningen jag sågade ovan), ifall man sitter på en dator där man inte vill/kan installera tilläget. Foxmarks kan också synkronisera sparade lösenord mellan datorer.

Det enda smolket i glädjebägaren är att Foxmarks inte finns för Chrome, men enligt Foxmarks blog kommer detta i den nära framtiden!

Anders Bornholm
2009-02-09