Iteam
GitHub

Du och din sambo kan ha synkroniserade inköpslistor

Hur svårt kan det vara att hitta en inköpsliste-app där du och din sambo kan dela inköpslista, och hålla dom synkroniserade med varandra? En App där du kan hantera flera listor – en för matinköp, en för kläder och kanske ytterligare en för möbler och prylar? En app där du kan ordna varorna i kategorier precis så som du själva vill? En app där du kan ladda upp egna ikoner för att snabbt se vilken shoppinglista som är vilken? En app där du kanske till och med kan lägga in priser på varorna och på så sätt veta vad inköpslistan kommer att kosta innan man kliver in i affären?

En app som uppfyller allt detta finns!


En sökning i App Store visar att intresset för att utveckla inköpsappar är stort. Listan löper sida ner och sida upp – men jag har alla fall bara funnit en app som håller måttet. ShoppingList av Werner Freytag.


Vinnaren so far: ShoppingList av Werner Freytag.

Den är inte särskilt dyr, och med ett extra tillägg på 7kr så kan du synka listor med vänner och familj. Synken använder sig av Dropbox, vilket kräver att en utav er måste ha ett Dropboxkonto – men det är ju en app som du bör ha ändå – om inte så är det ett bra skäl till att skaffa den.


Tydliga och bra listor. Priser och kategorier lägger du förslagsvis upp allt eftersom du shoppar. En bonuseffekt av den här appen är att du lär dig mer om vad varor kostar – vad är dyrt, vad är billigt. Det är alla fall något som jag själv känner att jag fått mycket bättre pejl på med hjälp av den här inköpsappen.


Under inställningar så ställer du in det Dropbox-konto som skall användas för synkroniseringen av listorna mellan de iOS-enheter du vill koppla ihop.

Lycka till med shoppandet!

Hans Rollman
2011-09-07