Iteam
GitHub

Dagens julklapp: Airport Express

Denna fantastiska produkt gör att du kan spela upp din musik från iTunes till alla rum i ditt hem. Du kanske har mediadatorn i arbetsrummet men vill kunna lyssna på musiken i vardagsrummet. Detta är den perfekta julklappen till den som redan har följt Magnus Tjernelds julklappstips från förra året och köpt en iPod Touch eller stått i kö i somras och köpt iPhone eller kanske får en iPhone i julklapp? Hur som helst kan denna lyckliga julklappsmottagare nu styra all musik med hjälp av programmet Remote som finns gratis att ladda ner på iTunes Store, direkt i det programmet kan du nu välja vilket rum din musik ska spelas i:

http://www.apple.com/se/airportexpress/features/airtunes.html

Allt ljud går utan sladdar i högsta möjliga digitala kvalitet och kopplas in till stereon med den optiska utgången. Som ett plus i kanten kan dessutom Airport Express förlänga ditt trådlösa nätverk om du råkar ha en nätverkssladd i närheten eller göra tvärtom, dela ut ditt (eller grannens?) trådlösa nätverk till dina sladdbaserad nätverksenheter. Har du en skrivare så kan du koppla in den i USB uttaget och dela ut den på nätverket utan sladdar.

Den stöder alla moderna standarder inklusive 802.11n vilket har betydligt högre räckvidd och bandbredd. Funkar både för PC och Mac.

Tips är också att ta med Airport Express på resan så gör du enkelt om vilket nätverksuttag till ditt personliga trådlösa nätverk utan konfigurationer.

Skicka gärna tips på julklappsrim för en Airport Express i kommentarerna nedan!

Christian Landgren
2008-12-12