Iteam
GitHub

Checklista för maximerad batteritid för iPhone

Förmodligen kan du avvara åtminstonde någon av inställningarna nedan. Avaktivera dom för att spara batteri!

Inställningar

Under Inställningar finns det en hel del saker man kan göra för att förbättra batteritiden:

1. Musik > EQ: Stäng av Equalizer

2. Allmänt > Begränsningar: Aktivera begränsningar och Blockera Itunes Ping genom att kryssar ur alternativet för Ping

3. E-post, kontakter, kalender > Hämta nya data: Stäng av Push Data för mail genom att välja "Av" för Push

4. Platstjänster: Stäng av Platstjänster för applikationer där GPS-position inte är viktig

5. Inställningar  > Wi-Fi: Stäng av Wi-Fi när du inte använder det

6. Ljusstyrka: Sätt på Automatisk ljusstyrka

7. Allmänt > Autolås: Sätt Autolås till 1 min

8. Allmänt > Bluetooth: Se till att Bluetooth är avstängd

9. Ljud: Stäng av Vibration

iOS 5: Påminnelser

För iOS 5 är en stor bov att ha Platsstjänst aktiverad för nya Påminnelser-appen. Den har mer eller mindre GPS:en konstant aktiv för att kunna ge påminnelser baserat på vilken plats du befinner dig.

Återställ via iTunes

Om du fortfarande upplever att din iPhone har dåligt batteri så kan det vara ett hett tips att återställa den via iTunes. Se till att göra en synkning först, där du får en backup som iTunes då återställer ifrån, så att ingen information går förlorad.

Appar i bakgrunden

En annan viktig sak som kan förbättra batteritiden en del är att manuellt stänga ner de senaste apparna som körts, då de kan ha saker som körs i bakgrunden.

Genom att dubbeltrycka på Hemknappen får du upp en lista på de senaste körda apparna, som du sedanhåller ner fingret på så att de börjar skaka. Då kan du stänga dem en och en. Du behöver inte stänga alla appar, då det är bara några av de senast körda som får plats i minnet.

XSysInfo: App för att rensa minnet

Om du tycker det är krångligt och tråkigt att göra den manuella övningen ovan, med att manuellt stänga appar, så finns den en app för det. Den heter XSysInfo.

Den har funnits ett tag på AppStore och länge ansetts som en av de bästa och mest effektiva appar i sitt slag. Precis innan övergången till iOS 5 så blev de tvungna att uppdatera sin app ochta bort den enda funktionen som verkligen gör den användbar. Apple drog undan mattan för företaget och mer eller mindre ströp deras inkomst.

Men efter några veckors klagomål från olika håll så kom den tillbaka på AppStore med den oslagbara funktionaliteten igen. Denna gång lite mer gömd, då man måste dra ner förstasidans skärm för att få fram funktionaliteten att städa minnet.

Sebastian Nilsson
2011-11-09