Iteam
GitHub

Äntligen ny iPhone!

Idag är startdagen på WWDC, Apples utvecklarkonferens som har blivit synonymt med stora /Nyheter från företaget. Förra året var det på detta event som de nya iPhone 3G telefonerna presenterades. Så vad tror man kommer presenteras idag då?

Garanterat:

  • iPhone 3.0 – ny mjukvara med copy paste osv, vi har tidigare skrivit och testat om /Nyheterna här på tekniken.nu
  • Demonstration av nya Apples nya operativsystem Snow Leopard (och spikat släppdatum i höst). Troligtvis är det hastighet som är den stora nyheten – jag själv hoppas på något nytt i gränssnittet, t ex 3D desktop..
  • Quicktime kommer demonstreras med de /Nyheter som läckt ut (så som skärminspelning och stöd för massor av moderna codecs samt att allt numera är ”Pro”)

Antagligen:

  • Ny snabbare iPhone – Det absolut mest säkra är att det kommer nya modeller med 32gb och matt baksida – det troliga är att Apple kommer att fokusera på snabbheten, både snabbare processor och snabbare inbyggt bredband. Magnetisk kompass och videostöd är också väldigt troligt samt bättre kamera med autofokus. Utöver det vet ingen säkert, OLED skärm vore riktigt kul (drar mindre ström och är ljusstarkare) och många rykten säger att det kommer en billigare variant men där tror jag nog mer på en stor prissänkning på nuvarande 8gb modell snarare. Förhoppningsvis finns telefonerna redan tillverkade så det inte dröjer länge innan vi behöver stå i kö på Kungsgatan ;)
  • Trådlös videostreaming – Podcasts kan ju numera streamas och förhoppningsvis kommer även video (hyrfilm och tv-serier) släppas för trådlös försäljning.

Hoppas:

  • Hyrfilm för resten av världen – Usa har ju sen länge kunnat köpa och hyra film. Storbritannien och Tyskland har fått den nyheten under senaste året och nu hoppas jag verkligen på att vi i Sverige ska kunna få en möjlighet att vara lagliga trots att vi vill titta på 24 och Lost samtidigt som de nya avsnitten kommer ut.
  • MacBook mini – Apples svar på alla Intel atom-baserade laptops – billiga strömsnåla och baserade på Apples operativsystem – Förhoppningsvis med pekskärm och garanterat med inbyggd 3G. Väldigt osäkert eftersom de redan släppt MacBook Air – men man vet aldrig med Apple!

Följ händelsen live via Twitter: http://twitter.com/macrumors - börjar klockan 19:00 svensk tid!

Christian Landgren
2009-06-08