Iteam
GitHub

Android 2.0 får inbyggt stöd för Active Sync

När första versionen av Android släpptes var vår största kritik att inbyggt stöd för Exchange Active Sync saknades. Cyniska som vi är antar vi att detta var ett medvetet val från Google som hellre ville tvinga över användarna till Googles företagstjänster. Tredjepartsprodukter har visserligen fyllt tomrummet, och telefontillverkaren HTC insåg snabbt att deras kundsegment inte ens skulle överväga produkten om Active Sync inte fanns med och byggde därför in eget Exchangestöd i sina Androidlurar.

Den senaste tiden har Active Sync gjort stora nya landvinningar, framförallt iom att IBM valt plattformen för mobilsynk mot kommande versionen av Domino / Lotus Notes. Apple byggde också in Exchangestöd i sitt senaste operativ Snow Leopard och iPhone har sedan länge stöd för Active Sync.

Google verkar nu också ha insett att en Smartphone utan Active Sync inte är så "smart", och bekräftar nu enligt mobilbloggen Brighthand att kommande version 2.0, även kallad Eclair, kommer ha inbyggt stöd för Active Sync. Bättre sent än aldrig!

Android 2.0 har ännu inget bekräftat releasedatum, version 1.6 (Donut) har precis släppts.

Magnus Tjerneld
2009-10-19