Iteam
GitHub

15 tips för att få ditt nyhetsbrev att komma igenom spam-filtren

 1. Använd inte enbart bilder. Att lägga hela innehållet i en bild för att spam-filtren inte skulle kunna läsa innehållet var väldigt populärt ett tag bland spammare, vilket gör att många filter direkt rensar bort epost som bara innehåller bilder. Dessutom har c:a 40% av användarna visning av bilder avstängt i sina epostprogram.
 2. Använd inte för lite text. Om ett mail innehåller väldigt lite text i kombination med en bild fångas det lätt av samma regler som i punkt 1 ovan.
 3. Upprepa inte ämnesraden - särskilt inte i rubriker och länkar
 4. Undvik stora typsnitt - större grad än 12 punkter i rubriker och länkar kan ge spampoäng
 5. Undvik Arial storlek 2/10 punkter. Mycket spam innehåller en bild med budskapet och en nonsenstext i arial 10 punkter.
 6. Använd inte uteslutande versaler, särskilt i ämnesraden.
 7. Undvik många teckenfärger
 8. Undvik vissa ord. Ord som "kontakt" och "kontaktformulär" kan ge spampoäng. Detta är ett problem framför allt på engelska, men filtren blir kontinuerligt mer anpassade även för andra språk.
 9. Undvik för många utropstecken
 10. Skapa inte för avancerad layout. Nyhetsbrev med många tabeller, omfattande HTML-kod etc. kan ge spam-poäng
 11. Frontpage och DreamWeaver kan ge spampoäng. Redigeringsprogram för HTML har en tendens att lagra information om sig själva (alltså vilket program som har skapat HTML-koden) vilket kan ge spampoäng. Om du använder ett redigeringsverktyg kan du själv ta bort sådana referenser i koden.
 12. Använd inte fältet hemlig kopia. Hemlig kopia (BCC) är en indikation på att ett epostmeddelande har sänts till många mottagare. Om det är möjligt är det bättre att skicka ut nyhetsbrevet som ett separat meddelande till varje mottagare.
 13. Använd inte fältet kopia av samma skäl som ovan.
 14. Undvik dynamiska IP-nummer. De flesta vanliga bredbandsuppkopplingar, särskilt för privatabonnemang, delar ut en ny adress varje gång man ansluter. Vissa spam-filter tolkar detta som ett försök att dölja varifrån utskicket kommer.
 15. Kontrollera ditt IP-nummer. Kontroller att ditt IP-nummer inte har hamnat i någon av de stora svartlistesföretagens (som SpamCop eller MAPS) databaser.

Dessa utmärkta tips kom till oss i ett nyhetsbrev från SamLogic som säljer verktyg för epostutskick. Enda överraskningen var att det kom på papper via posten istället för som ett epostnyhetsbrev...

Anders Bornholm
2007-11-26