Iteam
GitHub

PocketGuitar - populäraste programmet på Itunes App Store

Just nu ligger programmet PocketGuitar på topp i Itunes App Store. Det är en gitarrsimulering – eller som en av mina kollegor uttryckte det: ett av de minst meningslösa av alla de meningslösa program som finns för iPhone.

Meningslöst eller inte – PocketGuitar är otroligt välgjort. Huvudskärmen består av en greppbräda där man trycker ner banden till vänster och slår an strängar längst till höger. Man kan ställa in hur långt avståndet mellan strängarna ska vara och hur många band som ska visas, så att man kan få en gitarr som passar olika storlekar på fingrar.

Det finns en uppsjö inställningar. Man kan välja mellan olika gitarrer (akustisk med mick, elgitarr, nylon och bas) och mängder av stämningar, t.ex. Drop D. Accelerometern fungerar som svaj – väldigt roligt :-).

Det finns två platser för pedaler där man kan välja dist, delay och chorus och göra olika inställningar.

Programmet känns oerhört responsivt och ljudet laggar ingenting. Priset är också det rätta: 7 kr. Det enda negativa är att man skulle vilja att programmet ännu mer var likt en gitarr. Det går ju förstås inte att spela ordentligt på en gitarr där man inte kan känna strängarna och som inte har mer än fyra fem band. Men det är hur kul som helst och har hög imponansfaktor!

Här är en liten video på hur det funkar när man spelar:


Anders Bornholm
2008-09-22