Iteam
GitHub

Parkera bilar, kan det vara roligt?

Mitt favoritspel just nu till iPhone är Parking Mania!

Ni har säkert spelat någon variant av det på webben. Idéen är att du ser en parkering med en bil ovanifrån, och ska parkera den i en bestämd parkeringsficka. Varje gång du lyckas kommer du till nästa nivå där nya utmaningar stegvis läggs till, såsom fler bilar att parkera, smalare utrymmen, trafikerade vägar och mycket annat.

Parking Mania har riktigt skön styrning där man använder accelerometern för att styra och en slider på skärmen för att steglöst gasa och bromsa. Jag är extremt allergisk mot styrkontroller på skärmen, men en gas-/bromsslider är tillräckligt lätt att pricka och funkar väldigt bra. Det finns 30 nivåer och de blir roligare ju högre upp man kommer. En av de stora behållningarna tycker jag är att alla fordon beter sig väldigt verklighetstroget. De olika bilarna har olika svängradie och det lönar sig verkligen att krypa runt ett hörn när det blir ont om utrymme. Ett av mina favoritfordon är bussen (som tyvärr bara är med på en nivå), den har en otroligt skön rotationspunkt i och med längden och att fram hjulen sitter bakom föraren. Man måste göra svängar där man tar ut ordentligt i mötande fil och det känns som om man har åkt för långt innan man börjar svänga – precis som i verkligheten.

När man har spelat igenom de 30 nivåerna börjar nästa utmaning. Alla nivåer har en bonustid, och klarar man de snabbt får man extra poäng. Ju färre gånger man kör emot något ger också mer poäng. Så andra spelomgången blir en speedrun där man både tävlar mot klockan och ska se till att köra så rent och snyggt som möjligt. Det är en riktigt skön känsla att i full fart i en tankbil köra om polisen för att försöka hinna förbi innan mötande trafik kommer :-).

7 kronor kostar fulla versionen: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=329887910&mt=8

Finns också i gratis lite-version: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=329983824&mt=8

Grafik: 3
Kontroller: 5
Spelvärde: 5
Prisvärde: 5
Rekommendation: Köp!

Anders Bornholm
2009-10-08