Iteam
GitHub

Low Grav Racer - mycket spel för 15 kronor

I App Store för iPhone finns spelet Low Grav Racer. Det är ett spel som man om man är snäll kan säga har inspirerats av Wipeout, särskilt PSP-versionen Wipeout Fusion. Om man inte är snäll kan man säga att Cobramobile har kopierat ganska friskt. Om man bortser från det så är Low Grav Racer en väldigt rolig Wipeout-klon, och jag måste säga att accelerometerstyrningen är mer naturlig och bättre än analogjoysticken på PSP. Spelet känns väldigt responsivt och lagom svårt.

Vad är inte bra då? iPhonens avsaknad av hårdvaruknappar gör att mycket måste skötas med touchknappar på skärmen, något som alltid blir en svaghet. När man inte kan känna var man håller fingrarna är det lätt att missa knapparna. Jag skulle också vilja se ett lite mer utbyggt championship-läge där man kan uppgradera sitt skepp o.s.v.

Trots nackdelarna är Low Grav Racer väl värt sina 15 kronor! Om du gillar Wipeout kommer du att gilla det här, även om det kan kännas lite som en light-version i vissa hänseenden. Här är en video med gameplay:

Namn: Low Grav Racer
Utvecklare: Cobra Mobile

Grafik: 4
Kontroller: 4
Spelvärde: 4
Prisvärde: 5
Rekommendation: Köp!

Anders Bornholm
2009-06-23