Iteam
GitHub

Den ultimata kombinationen i vardagsrummet

För alla som funderar på att köpa en Media-PC att koppla in till sin hdtv i vardagsrummet kan jag nu rekommendera den ultimata kombinationen av tillbehör som tillsammans gör ditt vardagsrum till en fullständig upplevelse:

Till att börja med är det en LCD-TV du behöver, här finns det många bra att välja mellan och det enda jag kan säga är att har du ett större rum behöver du minst en 46 tum om du ska kunna se texten i operativsystemet på en full hd-upplösning, sitter du närmare TVn räcker 40 tum.

Sedan är det en Mac-Mini (1GB minne, Dual Core minst 1,8 Ghz) som du kopplar ihop med TVn med hjälp av en DVI-HDMI konverterare.

Har du ett ljudsystem eller hemmabioförstärkare har dessa oftast en optisk ingång och då kopplar du in denna med hjälp av en s.k. Toslink kabel från Macen som faktiskt har en kombinerad optisk och analog 3.5 utgång.

Till detta köper du en EyeTV diversity för att titta på marksänd TV (nu kan du börja pausa i direktsändning, kolla på SVD HD etc).

So far so good, nu har du ett snyggt och stabilt system för att titta på filmer och tv. Nu kommer det spännande som gör kombinationen ovan ultimat: Hämta hem PLEX, det är en mediaspelare för OSX som spelar upp alla format, inklusive RAR-filer, PLEX scannar automatiskt igenom dina filmmappar och hämtar filminformation från IMDB och tv.com, allt presenteras i ett jättefint gränssnitt som går utmärkt att styra med den vita fjärrkontrollen som följer med Mac-minin.

För att ytterligare göra kombinationen komplett köper du nu en iPhone, med hjälp av denna kan du både styra iTunes med hjälp av Remote som laddas ner gratis från App Store, köp även "Pad" (7 kr) från App Store, med hjälp av denna gör du om din iPhone till en styrplatta som klarar av alla gester som nya Macbook datorerna har (dvs zooma, scrolla, klicka med hjälp av en eller två fingrar).

Har du flera rum kan du också köpa en Airport Express och koppla in ytterligare högtalare i fler rum och du styr allt med hjälp av din iPhone, volym, vilka rum ljudet ska spelas upp i.

Direktlänkar till ovanstående program kommer snart!

Christian Landgren
2008-11-03