Iteam
GitHub

Battlefield heroes - Gratis och gott!

Nu är äntligen spelet öppet för alla, även om jag personligen har betatestat det under några veckor redan…

Konceptet är enkelt: gör ett spel där du springer omkring och skjuter folk. För att ingen ska klaga över våld så gör det tecknat, och för att folk ska fastna på riktigt se till att du kan förbättra din gubbe och klä ut honom i nya kläder och se till att det är gratis att komma igång.

I motsats till de flesta gratisspelen som också har en egen ekonomi så påverkas inte spelmöjligheterna av att du betalar. Du kan t.ex. inte köpa bättre vapen, något som är vanligt bland andra gratisspel där de betalande får massa fördelar.

Man väljer en av 3 klasser: commando, soldier eller gunner, där varje klass har sina egna egenskaper och vapentyper.

  • Commando är krypskytten springer snabbt, gömmer sig och dödar gärna med kniv. Bra på riktigt långt håll och riktigt nära.
  • Soldier mejar hårt med automatvapen och tål lite mer stryk än commando, bäst på medium avstånd.
  • Gunner springer omkring som om världen var gjord av sirap men tål mycket stryk och har kraftiga vapen på kort avstånd.

Det finns några få banor och man hittar lätt sina favoriter men genomgående är kvalitén hög och det gör inte så mycket att man måste genomlida de tråkigare banorna också.

Detta är ett riktigt roligt spel som är lätt att spela ”bara en kvart” men som också håller timme efter timme kväll efter kväll…

http://www.battlefieldheroes.com/

Tommy Söderström
2009-06-30