Iteam
GitHub

Undvik fälla när du uppgraderar iPhone 3.0 , eller: så här uppgraderar du till iPhone 3.0 beta 4.

Viktigt: När du ska uppgradera din iPhone till 3.0 beta 4 behöver du först uppdatera din iTunes till senaste versionen (8.2 beta). Detta är inget som varnas om automatiskt förrän halva uppgraderingen är genomförd (det står ju i och för sig klart och tydligt i instruktionerna som man läser efter man har klantat sig). Försöker man uppdatera med äldre version av iTunes avbryts tyvärr uppgraderingsprocessen efter en stund vilket gör att telefonen behöver återställas till fabriksinställningarna vilket inte heller går att göra med en äldre version av iTunes och i detta läge blir man lite svettig att man kanske har ”Brickat” sin fina telefon.

Eftersom du läser denna blog har du säkert missat detta och surfar nu runt och undrar om det är kört för dina kontakter, bilder och SMS men lugn, det är det inte om du har tagit backup nyligen.

Nedanstående kräver att du först har registrerat din telefons serienummer hos Apple och är registrerad utvecklare för iPhone 3.0.

Gör så här (på mac):

 1. OBS! Först och främst: Installera Itunes 8.2 (hittar du på developer.apple.com). Om det inte går att installera på direkten behöver du först uppdatera din Mac med senaste säkerhetspatcharna.
 2. Om du klantat dig som jag och försökt uppgradera med en för gammal version av iTunes går du på B nedan, annars A.
  A. Klicka på knappen ”Leta efter uppdateringar” i iTunes samtidigt som du trycker på ALT på tangentbordet.
  B. Klicka på knappen ”Återställ till fabriksinställningarna” i iTunes samtidigt som du trycker på ALT på tangentbordet
 3. Välj den nya iPhone 3G 3.0 Beta4 du laddade ner från developer.apple.com
 4. Om du valt alternativ B ovan kommer nu telefonen återställas till fabriksinställningar och när den är klar kommer den att fråga om du vill återställa din backup.

När du väl har gjort detta kan du avnjuta alla fina funktioner i iPhone 3.0 som numera känns väldigt stabilt – inga hängningar konstigheter som i tidigare betaversioner. Buggen som fanns i beta 3 råkade gömma den gröna ”Ring upp” knappen i telefonen är åtgärdad (thank god!).

Killer apps för mig i iPhone 3.0 är:

 1. Svenskt tangentbord – nu kan man skriva riktigt fort och slippa alla konstiga svengelska förslag!
 2. Dela ut internetuppkopplingen till laptops (s.k. tethering) – väldigt bra! Funkar både med USB och Bluetooth. (ladda ner http://dl.getdropbox.com/u/6152/Telia_se.ipcc  och uppdatera på samma sätt som steg 2A ovan så funkar både MMS och internetdelning)
 3. MMS - man har ju vant sig av med det då det går bra eller bättre att maila bilder istället men när man tidigare fick ett MMS blev man ju galen av telias usla manuella MMS mottagningstjänst. Nu funkar det kanon!
 4. Copy/Paste – skönt att kunna klippa ut url:er från mail osv. Enkelt och smidigt.

Sen ska det bli sjukt intressant att se när Facebook, Skype, Twitter och Google får sätta tänderna i Push Notification Services som ju gör att man kan få realtids push information från alla dessa tjänster utan att ha massor av program igång på telefonen! Ska bli kul att börja utveckla för denna plattform nu också!

Har någon annan testat? Vad tycker ni? Kommentera gärna nedan!

Christian Landgren
2009-05-07