Iteam
GitHub

Batteriproblem med iPhone och Exchange-konton

Efter tisdagens hyllning av iPhone så vände sig telefongudarna emot mig igår. Jag gick från kontoret med en fulladdad telefon vid lunch och två timmar senare var batteriet slut. Visst, batteritiden är inte så imponerande men två timmar är ju bara löjligt. Jag provade att starta om, att ladda batteriet extra länge över natten o.s.v. med problemet fanns kvar idag. Laddning tog också extra länge.

Det rimliga verkade vara att någon applikation hade hängt sig och drog processorkraft hela tiden (telefonen var rätt varm hela tiden). Jag provade att radera några misstänkta applikationer, stängde av 3G, ställde datahämtning på manuell men inget hjälpte.

Till slut upptäckte jag av en slump att epostprogrammet kollade efter nya epost hela tiden. En ny uppkoppling var femte, tionde sekund ungefär - trots att hämtningen var satt på manuell. Efter lite mer fokuserad sökning på internet hittade jag fler med samma problem. Tydligen finns ett problem med Exchange-kopplade epostkonton och eventuellt firmware-uppgraderingen till 2.0.1.

Lösningen: ta bort mailkontot och lägg till det på nytt. Det här känns inte som någon vidare permanent lösning, men har åtminstone löst mina batteriproblem tills vidare.

Världens bästa telefon, men helt klart inte världens buggfriaste :-)

Anders Bornholm
2008-08-16