Iteam
GitHub

Bästa online backupen - Backblaze

Den är enkel att komma igång med, funkar på både Mac och PC, säkerhetskopierar obegränsad mängd data – och kostar dessutom bara 27kr/mån. Vad är haken?

Det låter nästan för bra för att vara sant – men den finns där ute. Den enklaste backupplösningen på länge. Och inte nog med fördelarna som redan nämnts – en utav de mest fördelaktiga sakerna är att du kan återställa dina filer helt gratis – nått som inte alls är självklart hos andra backup-leverantörer.

Så här skaffar du Backblaze

Gå till www.backblaze.com för att ladda hem programmet så är du snart igång. I kontrollpanelen kan du välja filter på filnamn, filtyper och sökvägar som du inte vill ha med i backkuppen. Det går också att välja vilken hastighet/bandbredd som tjänsten skall få tillträde till. En rekommendation är att ställa upp hastigheten till max tills alla dina filer är backade – det kan ta flera veckor att få allt backuppat första gången annars. Du kan löpande titta i kontrollpanelen och tydligt se din aktuella backup-status.


Enkelt att återställa dina filer

När du vill kan du enkelt återfå filer från din backup. Du går helt enkelt till www.backblaze.com och loggar in. Här väljer du mellan tre alternativ. Ladda hem en zipfil med valda filer (0 kr), få en DVD hemskickad till dig (620kr per skiva) eller få en helt ny USB-hårddisk skickad till dig för 1200kr per 400GB).

Hans Rollman
2011-06-01